Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου

Το προηγούμενο διάστημα και με ευθύνη της δημοτικής αρχής που συμμετείχε σε σύσκεψη στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας μαζί με άλλους τοπικούς «παράγοντες», φάνηκε η πλήρη στοίχιση με τα συμφέροντα των Ναυτιλιακών Εταιρειών με αποτέλεσμα σε μια κρίσιμη ακτοπλοϊκή γραμμή για τους Θάσιους, αυτή της Καβάλας – Πρίνου, να μην πραγματοποιούνται τα απαραίτητα δρομολόγια που θα κάλυπταν τις ανάγκες κατοίκων και επισκεπτών αλλά και την αύξηση κατά 20% των εισιτηρίων των επιβατών.

Εμείς καταγγέλλουμε την κατάσταση που διαμορφώνεται και καλούμε το λαό της Θάσου να αντιπαλέψει την πολιτική στήριξης των εφοπλιστών εις βάρος του λαού και των εργαζομένων, την λογική των μειωμένων απαιτήσεων.

Και για τους παραπάνω λόγους στο δημοτικό συμβούλιο της 30ης Οκτώβρη διεκδικήσαμε την εκπροσώπευσή μας στην γενική συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με τον επικεφαλής μας Χρυσάφη Νίκο ώστε να υπάρχουν περισσότεροι αγωνιστές εκλεγμένοι στη νέα ΠΕΔ που θα αγωνίζονται και θα βάζουν σε πρώτο πλάνο τα συμφέροντα του λαού. Δυστυχώς ο συσχετισμός στο ΔΣ και η στάση των υπόλοιπων δημοτικών συμβούλων δεν επέτρεψε την εκλογή του εκπροσώπου μας.

Παράλληλα στο ίδιο Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκαν και άλλα θέματα από τα οποία ξεχωρίζουμε τα ακόλουθα με τις αντίστοιχες τοποθετήσεις μας:

  1. Περί συγκρότησης επιτροπής διαβούλευσης του Δήμου Θάσου. Καταψηφίσαμε την πρόταση. Τέτοιου είδους επιτροπές δίνουν την ψευδαίσθηση κοινών συμφερόντων μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και εργαζόμενων, των εφοπλιστών και των λαϊκών στρωμάτων που και από την ίδια τη ζωή και την πρόσφατη πείρα φαίνεται ότι είναι εκ διαμέτρου αντίθετα.
  2.  Καταψηφίσαμε την συμμετοχή του Δήμου στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Αναπτυξιακή Καβάλας. Οι δράσεις της είναι στήριγμα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους του νομού και δεν καλύπτει δράσεις που θα στήριζαν ουσιαστικά το λαό της περιοχής.
  3. Συμφωνήσαμε στην καταστροφή άχρηστου εξοπλισμού του Δήμου και θέσαμε όμως το θέμα της ανακύκλωσής τους μιας και αφορούσε κυρίως παλιό ηλεκτρονικό εξοπλισμό, θέση η οποία και υπερψηφίστηκε.
  4. Συμφωνήσαμε με την αποδοχή χρηματοδότησης προς τον Δήμο για την προμήθεια απορριμματοφόρων, την ανάπλαση της πλατείας Μαριών και την ανατολική έξοδο Λιμεναρίων.
  5. Υπερψηφίσαμε την πρόταση για δημιουργία ΚΕΠ στα Λιμενάρια.

Για μια ακόμα συνεδρίαση η δημοτική αρχή δεν έφερε προς συζήτηση το θέμα που έχουμε θέσει ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στην περιοχή της ΑΜΘ και της Χαλκιδικής. Η συγκεκριμένη στάση τους είναι χαρακτηριστική. Θα επιμείνουμε!

Θάσος, 11/11/2019

Σχετικές δημοσιεύσεις