…ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΡΑΣΙΑ ΣΟΥ ΜΟΝΟ!

Έντονη και καταδικαστέα αντιπαράθεση προέκυψε αυτές τις ημέρες ανάμεσα σε συμπολίτευση και αντιπολίτευση που οδήγησε σε αποχώρηση του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης από τη συνεδρίαση της Α’ Σχολικής Επιτροπής για τα…φαράσια.

Μια ψευτοαντιπαράθεση πάνω στα ζητήματα καθαριότητας των Σχολείων, πολύ μακριά από τα προβλήματα τόσο της καθαριότητας στο σύνολό της, το καθεστώς εργασίας των καθαριστριών/των Σχολείων, όσο και  της επαρκούς αντιμετώπισης της συντήρησης, λειτουργίας και κατασκευής των Σχολικών Μονάδων, που πέρασαν στην ευθύνη των Δήμων (αρμοδιότητα που στήριξε η ΚΕΔΕ), χωρίς βέβαια την απαραίτητη και αναγκαία χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών.  

Τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις φρόντισαν να μειώσουν τα χρήματα προς τις Σχολικές Επιτροπές κατά 60% σε βαθμό που αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στα στοιχειώδη λειτουργικά έξοδα. Αυτή η χρηματοδότηση δεν επαρκεί για να καλύψουν αναγκαίες παρεμβάσεις για τη σωστή λειτουργία των σχολείων, καθώς και τις έκτακτες ανάγκες!

Είναι απαράδεκτο! Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας μετακυλύει την ευθύνη στους Δήμους για την συντήρηση και λειτουργία των Σχολείων χωρίς επαρκεί χρηματοδότηση, με αποτέλεσμα να συμπληρώνουν οι Δήμοι από το δικό τους προϋπολογισμό, χρήματα δηλαδή των δημοτών ή να πληρώνουν άμεσα οι γονείς δια των Συλλόγων Γονέων για την εύρυθμη λειτουργία των Σχολείων.

Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση δεν αποτέλεσε ζήτημα συζήτησης, αφού όλες οι παρατάξεις και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι συμφωνούν με την εφαρμοζόμενη πολιτική που θέλει το Δήμο επιχειρηματία και το Δήμαρχο καλό μάνατζερ, ο οποίος θα έχει οράματα και θα φέρνει έσοδα στο Δήμο. Μόνο που τα έσοδα του Δήμου θα είναι έξοδα των δημοτών (φόροι, δημοτικά τέλη, ανταποδοτικές υπηρεσίες κτλ), θα συμβάλλει δηλαδή στο μεγαλύτερο ξεζούμισμα της λαϊκής οικογένειας. 

Εδώ και τώρα, να αναλάβει η κυβέρνηση την ευθύνη που της αναλογεί, για τις ανάγκες λειτουργίας των Σχολείων. Ας κόψει κάτι από τα δισ. στις ΝΑΤΟικές δαπάνες, ας μην είναι τόσο γαλαντόμα με τις φοροελαφρύνσεις των επιχειρηματιών, για να εξοικονομήσει τα απαραίτητα για τις Σχολικές Επιτροπές και να μη μεταθέτει τις ευθύνες της.

Φτάνει πια η κοροϊδία!

Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης προς τις Σχολικές Επιτροπές για να μπορούν να ανταποκριθούν στις αρμοδιότητές τους και να καλύψουν όλες τις ανάγκες για όλους τους μαθητές.

Μαύρο στους διαχειριστές Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους αυτής της πολιτικής.

Ψήφο σε Δημάρχους και Δημοτικούς  Συμβούλους αγωνιστές για μια πραγματική αντιπολίτευση σε αυτή τη πολιτική, είτε από τη θέση της διοίκησης στο δήμο, είτε από τη θέση της λαϊκής αντιπολίτευσης.

Ενίσχυση παντού της Λαϊκής Συσπείρωσης που το ΚΚΕ στηρίζει.  

Καβάλα 28-03-2019

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Σχετικές δημοσιεύσεις