ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΣ ΣΤΗΝ 11η (22-04-2019) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Ε.Η.Δ. ΘΕΜΑΤΑ:

Δε βρίσκεται κατά την άποψή μας σε σωστή κατεύθυνση η «εξιλέωση» που προσφέρει η διοίκηση του Δήμου στη ΒΦΛ. Με τις χρηματοδοτήσεις που δέχεται για εκδηλώσεις του Δήμου  (πρόσφατη «ΑΔΟΝΤΕΣ και ΨΑΛΛΟΝΤΕΣ»), κυρίως όμως με την «έκκληση» που έκανε στον εκπρόσωπο της ΒΦΛ για αγορά από αυτήν αμαξιδίων για την ομάδα μπάσκετ ΑΜεΑ. Τίποτε δε «βλέπει» στη ΒΦΛ η διοίκηση του Δήμου, που μετέτρεψε τις εργασιακές σχέσεις των εργαζόμενων σε σχέσεις μεσαίωνα, ενώ την ίδια στιγμή έχει φουλ παραγωγή άρα και κέρδη. Για τα φίλτρα στις καμινάδες της που δεν ξέρουμε αν τοποθετήθηκαν και πότε αυτό θα γίνει αν δεν έγινε.
Το αίτημα της ομάδας μπάσκετ ΑΜεΑ για αγορά αμαξιδίων για τους αγώνες που δίνουν και σε πανελλαδικό επίπεδο είναι παλιό, αλλά ο Δήμος δεν ανταποκρίνεται διότι κατά δήλωσή της διοίκησης δεν βρίσκει νόμιμο τρόπο να κάνει αγορά των αμαξιδίων για λογαριασμό της ομάδας. Ωστόσο ενώ είναι παράνομη η αγορά των αμαξιδίων, είναι νόμιμα: Τα 250.000 € για το φάρο στη Ραψάνη, που έπεσε λίγες ημέρες αφότου παραδόθηκε από τον εργολάβο, αλλά τη δαπάνη ανακατασκευής την ανάλαβε ο Δήμος (ομόφωνα, κάποιες παρατάξεις ψήφισαν παρών). Τα 12.000 € για την ενθρόνιση Μητροπολίτου. Τα 30.εκ. € για το εργοστάσιο σκουπιδιών που θα «δοθεί» στο τέλος σε ιδιώτη. Οι δαπάνες εκατοντάδων χιλιάδων Ευρώ της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ που μετατράπηκε σε tours operator των μεγάλων ξενοδοχειακών ομίλων.       

Η.Δ. ΘΕΜΑΤΑ:

2ο θέμα: «Σύνταξη τριμηνιαίας έκθεσης αποτελεσμάτων προϋπολογισμού  Α΄ τριμήνου 2019». Συνεχίζεται απρόσκοπτα η εισπρακτική φορομπηχτική πολιτική, η οποία φορτώνεται στους δημότες καθότι η διοίκηση αλλά και οι υπόλοιποι μνηστήρες τους δημαρχιακού θώκου έχουν συμβιβασθεί-αποδεχθεί αυτή τη πολιτική, αφού έχουν παραιτηθεί από τη διεκδίκηση των παρακρατηθέντων πόρων από το κεντρικό κράτος. Έτσι κυριαρχούν και σε αυτή την έκθεση οι εισπράξεις από προηγούμενα έτη (ΠΟΕ): … στην κατηγορία «3 εισπράξεις από δάνεια και απαιτήσεις από ΠΟΕ» έχει βεβαιωθεί το 119,71% και έχει εισπραχθεί 3,27%, που σημαίνει πρακτικά, από τη μία πρεμούρα για εισπράξεις  (βεβαιώθηκε το 119,71%), από την άλλη αδυναμία των καβαλιωτών που χρωστούν να πληρώσουν (έχει εισπραχθεί 3,27%), φυσικά αυτή η αδυναμία δεν αφορά σε γεμάτα «πορτοφόλια». Η αντίθετη λογική κυριαρχεί στα έξοδα: «…για τις εξοφλήσεις τιμολογίων προηγούμενων ετών έχει δεσμευθεί το 100,00% του προϋπολογισμού, τιμολογήθηκε το 99,69% και πληρώθηκε το 25,60%», δηλαδή εδώ βλέπουμε τη διοίκηση του Δήμου να μην προχωράει στην πληρωμή των υποχρεώσεων προηγούμενων οικονομικών ετών, αφήνοντας τους επαγγελματίες της πόλης στο ….έχετε λαμβάνειν, με ότι αυτό συνεπάγεται για την επιβίωσή τους….

3ο θέμα: «Διαβίβαση της υπ΄ αριθ. 93/2019 απόφασης… εργατικής αγωγής». Αφορά σε άσκηση έφεσης του Δήμου ενάντια σε καθαρίστριες που δικαιώθηκαν σε δικαστήριο για αναδρομικά που έπρεπε να έχουν πάρει. Θεωρούμε απαράδεκτο να προχωρήσει ο δήμος σε έφεση για εργαζόμενους σαν τις καθαρίστριες που βιώνουν ένα απάνθρωπο εργασιακό καθεστώς.   

15ο θέμα: «Ολοκληρωμένο σύστημα ενημέρωσης και πληροφόρησης επισκεπτών και πολιτών του Δήμου Καβάλας, προϋπολογισμού 336.784,92€» Ο Δήμος Καβάλας υποβάλει πρόταση για το συγκεκριμένο πρόγραμμα με προϋπολογισμό 336.784,92€. Να σε ποιες «δράσεις» πετιούνται τα χρήματα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα (χρήματα δηλαδή δικά μας). Γι’ αυτό δεν πρόκειται να κλείσουν οι λακκούβες στους δρόμους, να κόβονται έγκαιρα τα χόρτα, να αλλάζουν οι καμένες λάμπες άμεσα, να συντηρούνται δημόσιες υποδομές πριν πέσουν στα κεφάλια μας (γέφυρα), κ.α.. Να γίνονται δηλαδή έργα που να αφορούν την καθημερινότητα των δημοτών, που ΟΛΟΙ τους κλίνουν σε όλες τις πτώσεις. Όλα αυτά δεν είναι «επιλέξιμες» δαπάνες. Δεν βρίσκονται σε προτεραιότητα έργα που να ανακουφίζουν τις λαϊκές ανάγκες, αλλά έργα που υπηρετούν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, εδώ τα τουριστικά.

Καβάλα 21-04-2019

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Σχετικές δημοσιεύσεις