ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΖΕΟΛΙΘΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ «ΣΚΑΛΩΜΑ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΡΙΑΝΩΝ

Η ιστορία με το ζεόλιθο δείχνει ολοκάθαρα ότι και η σημερινή κυβέρνηση,  αξιοποιώντας το δρόμο που άνοιξε η προηγούμενη και ψηφίζοντας και το τελευταίο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο δίνει βορά στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, κάθε σπιθαμή λαϊκού πλούτου, αλλά πάμφθηνη εργατική δύναμη ακόμη και με τη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών,.   

 Ξεκαθαρίζουμε από την αρχή ότι είναι αυταπάτη να πιστεύει κάποιος  πως στα πλαίσια αυτής της πολιτικής, όπου κυριαρχούν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και τα μονοπώλια,  μπορεί να υπάρξει αξιοποίηση του ορυκτού  πλούτου προς όφελος του λαού μας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ήταν και είναι σταθερά αντίθετη στο ξεπούλημα του ζεόλιθου στους διάφορους « σωτήρες επενδυτές». Ο ορυκτός πλούτος είναι περιουσία που ανήκει στο λαό μας και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να «δωρίζεται» σε μεγάλους ντόπιους ή ξένους επιχειρηματικούς ομίλους.

 Πιστεύουμε σε ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης  όπου τα βασικά συγκεντρωμένα μέσα  παραγωγής θα είναι κοινωνικοποιημένα. Στα πλαίσια αυτού του δρόμου ανάπτυξης   την ευθύνη για την έρευνα και αξιοποίηση  του ορυκτού πλούτου της χώρας μας στη θάλασσα και τη στεριά  πρέπει να ανήκει στο κράτος.

Μια τέτοια ανάπτυξη με κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό – κοινωνικό έλεγχο θα έχει στο κέντρο της προσοχής της τους εργαζόμενους, το λαό της περιοχής μας,  το περιβάλλον και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων , θα δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, με μόνιμη σταθερή δουλειά , με δικαιώματα, με προστασία του περιβάλλοντος.

 Θεωρούμε λαθεμένη την άποψη όσων υποστηρίζουν πως στα πλαίσια μιας γενικής αντιλαϊκής πολιτικής, που ασκείται προς το συμφέρον των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων  στο επίπεδο της χώρας, με το νομοθετικό πλαίσιο άκρως φιλικό γι’ αυτούς ,  μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή τοπική ανάπτυξη .

Τα οφέλη για την εταιρεία θα είναι μεγάλα. Τα οφέλη  για το Δήμο  και το λαό μας ψίχουλα.

Μπροστά σ’ αυτές τις αρνητικές  εξελίξεις  κανένας μας  δεν μπορεί να παραμένει θεατής.

Στη βάση αυτή καταψηφίσουμε την εισήγηση για έγκριση της ΜΠΕ.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Παπατολίδης Δημήτρης

 Συμεωνίδης Θόρδωρος

 Στεφανίδης Γιάννης

Σχετικές δημοσιεύσεις