Την Πέμπτη 27/3/2019 πραγματοποιήθηκε από την Λαϊκή Συσπείρωση Καβάλας σύσκεψη με εργαζόμενους στον χώρο της υγείας

Η εισήγηση έγινε από τον υποψήφιο Δήμαρχο Καβάλας Χρήστο Ποτόλια με την Λαϊκή Συσπείρωση, όπου ανέδειξε την σημασία του ενιαίου χαρακτήρα των εκλογών δένοντας το με την συνολική αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης εις βάρος των λαϊκών στρωμάτων.  Ανέδειξε τον ρόλο των αστικών τοπικών διοικήσεων όπου με τις αρμοδιότητες που πήραν έδωσαν βήμα για μεγαλύτερη δράση σε επιχειρηματικούς ομίλους, την ευθύνη που έχουν στο άδειασμα της τσέπης των εργαζομένων και των λαϊκών νοικοκυριών με την αύξηση των δημοτικών τελών, στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων.

Αναδείχθηκε από την εισήγηση η υποβάθμιση του χώρου του νοσοκομείου, (το κλείσιμο της ρευματολογικής κλινικής Καβάλας), όπου τα περιστατικά αντιμετωπίζονται από άλλους νομούς,  την υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, στις  δυσκολίες του υγειονομικού προσωπικού, να αντιμετωπίσουν τα ιατρικά περιστατικά, λόγω ελλείψεων ή χαλασμένου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, λόγω μή επαρκή αριθμού προσωπικού.

Από την εικόνα που μετέφεραν  οι εργαζόμενοι  του νοσοκομείου Καβάλας αναφέρθηκαν στην εξάντληση σωματική και ψυχολογική από τις  ατελείωτες κι απανωτές εφημερίες, καθώς και από όλο το υπόλοιπο προσωπικό, έχοντας ξεπεράσει τα όριά τους, έχοντας καθημερινά στην ευθύνη τους  την υγεία εκατοντάδων ασθενών. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να εκτίθενται σε κίνδυνο εργαζόμενοι και ασθενείς. Αναφέρθηκαν στον λόγο τους στις  τεράστιες ευθύνες που έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που συνεχίζει στην Υγεία την ίδια πολιτική με τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας κάλεσε τους συνομιλητές να μην μείνουν με τις διαπιστώσεις των προβλημάτων, αλλά μέσα από συλλογική δράση με τους εργαζόμενους που έχουν  απογοητευτεί από τις υπάρχουσες πολιτικές και διστάζουν να κάνουν το βήμα να παλέψουν μαζί με το ΚΚΕ για μια Υγεία ως κοινωνικό αγαθό δημόσιο και δωρεάν για όλους και όχι σαν εμπόρευμα και πελατεία. Για τη διεκδίκηση ενός αποκλειστικά δημόσιου συστήματος Υγείας, πλήρως χρηματοδοτούμενο από το κράτος, στελεχωμένο μόνιμο  με υγειονομικούς όλων των ειδικοτήτων, με απολύτως δωρεάν εξετάσεις, νοσηλεία και φάρμακα, χωρίς πλαφόν και περικοπές, με κατάργηση των εισφορών στον κλάδο της Υγείας και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.Ανέδειξε στο τέλος την αξία να ψηφίσει ο κόσμος τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης με την βεβαιότητα ότι η ψήφος του θα παραμείνει εκεί που την έδωσε, στο μέτωπο των ανθρώπων της καθημερινής δουλειάς και του αγώνα για το μεροκάματο, της υπεράσπισης των λαϊκών αναγκών και δικαιωμάτων.

Σχετικές δημοσιεύσεις