Συνέντευξη Τύπου του Δημήτρη Παπατολίδη και παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας

Την Τρίτη 23 Απριλίου, ο Δημήτρης Παπατολίδης, υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο «Εμπορικό».

Ο Δημήτρης Παπατολίδης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι σήμερα υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε ο λαός μας να βγάλει συμπεράσματα και να κάνει την πραγματική διαφορά, καταδικάζοντας τόσο κεντρικά τα κόμματα του κεφαλαίου όσο και τους εκλεκτούς υποψηφίους τους στην Περιφέρεια της ΑΜ-Θ.

Συνέχισε λέγοντας ότι η πολιτική στήριξης των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων δεν περιορίζεται μόνο στις επιλογές της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ -καθώς και των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια-, αλλά εξειδικεύεται και εφαρμόζεται από τις Τοπικές Διοικήσεις, ιδιαίτερα σε επίπεδο Περιφερειών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η διάθεση μόλις 17 εκατομμυρίων ευρώ τα επόμενα χρόνια για όλη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ για την πραγματοποίηση αντιπλημμυρικών έργων, ποσό που δεν αρκεί για να καλύψει ούτε στοιχειωδώς τις ανάγκες αντιπλημμυρικής προστασίας, αφήνοντας έτσι εκτεθειμένο τον λαό της περιοχής μας απέναντι στα καιρικά φαινόμενα.

Επίσης σημείωσε ότι την ίδια κατεύθυνση ακολουθούν οι διοικήσεις των Περιφερειών και σε όλους τους υπόλοιπους τομείς, ευθυγραμμιζόμενες πλήρως με την πολιτική της ΕΕ, που δίνει προτεραιότητα στα έργα που αφορούν την κερδοφορία των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και αδιαφορεί για τις λαϊκές ανάγκες, ακόμα και σε κρίσιμους τομείς, όπως αυτός της Υγείας, όπου η κατάσταση και στην ΠΕ Δράμας είναι σήμερα τραγική, με τεράστιες ελλείψεις σε νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό, με κλινικές του Νοσοκομείου Δράμας που δεν λειτουργούν καν, με ελλείψεις απαραίτητου ιατρικού προσωπικού και υλικοτεχνικών υποδομών στα Κέντρα Υγείας.

Κλείνοντας, κάλεσε τον λαό της περιοχής να στηρίξει τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους δήμους και την Περιφέρεια, το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, για να ενισχυθεί η πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση. Τόνισε ότι σήμερα μπορούν να υπάρχουν περισσότεροι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», για να δυναμώσει και μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο η φωνή της αντίστασης στις πολιτικές που τσακίζουν τη ζωή του λαού. Για να δυναμώσει η διεκδίκηση έργων που αφορούν τη ζωή των εργαζόμενων, των αγροτών και των αυτοαπασχολούμενων της πόλης, καθώς και μέτρων ανακούφισης του λαού μας, ο οποίος στενάζει από τη φοροληστεία, τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, την εμπορευματοποίηση της Υγείας-Πρόνοιας.

Στη συνέχεια, έγινε η παρουσίαση των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων για την ΠΕ Δράμας:

 1. Δρανόβαλη Λίνα, από τη Χωριστή Δράμας, συνταξιούχος, διετέλεσε μέλος του ΔΣ του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Δράμας
 2. Θεοδωρίδης Νίκος, Καρδιολόγος, διετέλεσε διευθυντής της Καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου Δράμας.
 3. Κοτζαμπάσης Γιάννης, εκπαιδευτικός ιδιωτικής εκπαίδευσης, μέλος του ΔΣ του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Δράμας
 4. Κουταλίδου Γεωργία, από τους Σιταγρούς Δράμας, ιδιωτική υπάλληλος
 5. Κωνσταντινίδης Μιχάλης, από τον Νικηφόρο Δράμας, τοπογράφος, δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Παρανεστίου
 6. Κωνσταντινίδου-Καλαθά Γεωργία, ιδιωτική υπάλληλος
 7. Λιόντας Γιάννης, έμπορος
 8. Παπαδόπουλος Γιάννης, εργαζόμενος στο Νοσοκομείο Δράμας, πρόεδρος του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Δράμας, μέλος του ΝΤ Δράμας της ΑΔΕΔΥ
 9. Πίκη-Μπαμπλά Στέλλα, συνταξιούχος εκπαιδευτικός
 10.  Στεφανίδης Γιάννης , αγρότης, Δημοτικός Σύμβουλος Δράμας με τη   «Λαϊκή Συσπείρωση», διετέλεσε Νομαρχιακός Σύμβουλος Δράμας.
 11.  Τσιμπλίδου Λίζα, από το Περιθώρι Νευροκοπίου, ιδιωτική υπάλληλος, απόφοιτη Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων
 12.  Τσολπίδου-Καραγιαννίδου Ανατολή, συνταξιούχος τραπεζική υπάλληλος στην Αγροτική Τράπεζα

Σχετικές δημοσιεύσεις