Στήριξη στον αγώνα των καθηγητών του ΔΩΚ

Στηρίζουμε τον αγώνα των καθηγητών του ΔΩΚ για τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων τους και τη μετατροπή των συμβάσεών τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Θεωρούμε ότι κυρίως η πάγια και διαρκείς είναι η ανάγκη να έχουν οι εργαζόμενοι μόνιμη και σταθερή εργασία με δικαιώματα και με αμοιβές που να καλύπτουν τις διευρυμένες σύγχρονες ανάγκες του ανθρώπου, ιδιαίτερα των νέων.

Αγωνιζόμαστε ως Λαϊκή Συσπείρωση, που το ΚΚΕ στηρίζει και καλούμε σε αγώνα τους καθηγητές του ΔΩΚ και συνολικά όλους τους εργαζόμενους ενάντια στην  ανακύκλωση της ανέχειας, της φτώχειας, της  αγωνίας για το αύριο των νέων ανθρώπων.

Όλα αυτά τα χρόνια οι εκάστοτε κυβερνήσεις χρησιμοποιούσαν και χρησιμοποιούν τους συμβασιούχους ως ψηφοφόρους και ευάλωτους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, εργαζόμενους με ημερομηνία λήξης. Αποτελεσματικοί ιμάντες για την προώθηση αυτής της πολιτικής ήταν και εξακολουθούν να είναι υποτακτικοί Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες.

Οι καθηγητές του ΔΩΚ  νιώθουν  και αισθάνονται    στο πετσί τους την αγωνία της ανεργίας, την ανασφάλεια, τους εκβιασμούς. Εύκολοι στόχοι για όσους θέλουν εργαζόμενους υποταγμένους, χωρίς όραμα, χωρίς διεκδικήσεις.

Σε όλους αυτούς σήμερα βροντοφωνάζουμε: να μη  δεχτούν τίποτα λιγότερο από το δικαίωμα για μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Απαιτούμε μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Και από αυτό το αίτημα δεν κάνουμε βήμα πίσω.

Στηρίζουμε και αγωνιζόμαστε για ένα Δημοτικό Ωδείο με πλήρη στελέχωση από μόνιμο και επαρκές προσωπικό με βάση τις ανάγκες. Με τον αναγκαίο σύγχρονο εξοπλισμό σε μουσικά όργανα, αίθουσες και χώρους ασφαλείς  που να καλύπτουν τις ανάγκες, χωρίς δίδακτρα που έχουν επιβάλει υποταγμένες δημοτικές αρχές.     

Στις επερχόμενες εκλογές η ψήφος και των καθηγητών του ΔΩΚ, πρέπει να γίνει βόλι που να χτυπήσει στη καρδιά αυτή τη πολιτική.

Να ενισχύσουν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμο και περιφέρεια και του ΚΚΕ στην Ευρωβουλή, για να κάνουν οι ίδιοι τη διαφορά….  

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Σχετικές δημοσιεύσεις