ΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΦΕΙΑ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΣ ΣΤΗΝ

12η (13-05-2019) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ 1Ο  ΕΚΤΑΚΤΟ ΘΕΜΑ:

«Μηνιαία Οικονομική συμμετοχή γονέων βρεφών και νηπίων εγγεγραμμένων στα Τμήματα Προσχολικής Αγωγής»

Προεκλογικά μεγάλα λόγια: οράματα, καινοτομίες, πρωτοποριακές ιδέες και προτάσεις. Ηλεκτρονικές υπηρεσίες στο Δήμο, απογείωση της ευημερίας των δημοτών στα χωριά και στη πόλη, κοσμογονία μετά τη στασιμότητα των πέντε τελευταίων ετών της διοίκησης Τσανάκα!  Βέβαια, καμία ουσιαστική διαφοροποίηση όλα αυτά τα χρόνια από τη πολιτική Τσανάκα, τη πολιτική του Δήμου επιχείρηση με φόρους, τέλη και χαράτσια,  προμετωπίδα το τουρισμό για το συμφέρων μεγαλοξενοδόχων, καμία αντίδραση στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, καμία αντίρρηση σε έργα που έγιναν με εργολαβίες και κόστισαν ακριβά, κανένα έργο με αυτεπιστασία. Υποστηριχτές των 2μηνων, 4μηνων κτλ εργασιακών σχέσεων στις υπηρεσίες του Δήμου, υπέρμαχοι όλοι τους στις ανταποδοτικές υπηρεσίες που θα έπρεπε να είναι δωρεάν σε νερό, απορρίμματα, πράσινο κτλ.

Μέχρι τη Κυριακή των εκλογών, στα λόγια είναι οι μεσσίες που ΟΛΑ θα τα κάνουν, θα μετατρέψουν τη Καβάλα σε παράδεισο. Στη πράξη όμως, στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου  ήταν σταθεροί, συναινετικοί και αμετακίνητη στην εφαρμογή φορομπηχτικής αντιλαϊκής πολιτικής. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι  Παιδικοί Σταθμοί: η ιερή αγελάδα όλων των “επιτυχημένων” δημάρχων για τα έσοδα του Δήμου σε βάρος της τσέπης των δημοτών, ιδιαίτερα των νέων ζευγαριών στη περίπτωση αυτή.

Δίδακτρα, η μαγική λέξη που στο άκουσμα της ηδονίζονται και ψηφίζουν με τα δύο χέρια όλοι, με τον ένα ή άλλο τρόπο (παρών, αποχή κτλ), αριστεροί, δεξιοί, ανεξάρτητοι, «αντάρτες» κτλ.

 Έτσι σήμερα στη 12 συνεδρίαση του Δ.Σ., ψήφισαν δίδακτρα που πρέπει να πληρώνουν οι  γονείς, με απαλλαγή μόνο σε όσους έχουν ετήσιο εισόδημα έως 6.000 €!!!

Η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης, που κανείς δεν υιοθέτησε, ήταν απαλλαγή για όσους γονείς έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 25.000 €. Την απέρριψαν γιατί, όπως μας είπαν,  είναι ανέφικτη,  όπως ανέφικτες είναι όλες οι προτάσεις που κάνουνε.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ, ΙΚΑΝΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ:

Ανέφικτες είναι τέτοιες προτάσεις με Δημάρχους υποτακτικούς, με Δημάρχους συμβιβασμένους και όχι αγωνιστές. Αυτές οι ανέφικτες προτάσεις  που είναι για τη δευτέρα παρουσία όπως λένε,  γίνονται πράξη τα τελευταία 5 χρόνια στους πέντε Δήμους  με δημοτική αρχή κομμουνιστική και με άλλους ριζοσπάστες αγωνιστές που παλεύουν για το καλό της πλειοψηφίας των δημοτών και όχι μιας χούφτας μεγαλοεπιχειρηματιών.

Αυτό είναι το βασικό κριτήριο για κάθε λαϊκό άνθρωπο μπροστά στη κάλπη. Τέρμα στα λόγια τα ψεύτικα και τα μεγάλα. Ψήφο σε όσους αγωνίζονται μαζί με το λαό για τις ανάγκες του καθημερινά και το αποδεικνύουν στη πράξη. Ψήφο στη Λαϊκή Συσπείρωση σε Δήμο και Περιφέρεια, Ψήφο στο ΚΚΕ στην Ευρωβουλή.

Καβάλα 13-05-2019

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Σχετικές δημοσιεύσεις