Περιοδεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Καβάλας στα εμπορικά καταστήματα της πόλης με …. χαμόγελα

Κλιμάκιο υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον Χ. Ποτόλια υποψήφιο δήμαρχο Καβάλας πραγματοποίησαν περιοδεία στα μεγάλα εμπορικά καταστήματα της Καβάλας. Απηύθυναν στους νέους και τις νέες εργαζόμενες των πολυκαταστημάτων κάλεσμα συμπόρευσης με τη Λαϊκή Συσπείρωση, ώστε να γίνει στις επόμενες εκλογές αποφασιστικό βήμα μπροστά, ενάντια στη βαρβαρότητα των εργασιακών σχέσεων που βιώνουν από την πολιτική των μεγαλοεπιχειρήσεων στο εμπόριο. Να μην υποταχθούν οι νέοι στα διλήμματα περί «μικρότερου κακού» που κάθε φορά οδηγεί σε «μεγαλύτερο κακό», να μην αρκεστούν στη μίζερη ζωή που τους επιβάλλουν, να μην αρκεστούν στα ψίχουλα που τους πετάνε, για τα οποία πρέπει να είναι και ευγνώμωνες.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε στους εργαζόμενους των καταστημάτων με τα οποία συζήτησαν οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης, το πρόσφατο περιστατικό της απειλητικής ανακοίνωσης περιφερειακής διευθύντριας μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, που αναρτήθηκε στα καταστήματά της και ούτε λίγο ούτε πολύ έλεγε στους εργαζόμενους να χαμογελούν γιατί τα 300 ευρώ που παίρνουν για μισθό είναι πολύ καλύτερα από το να μην παίρνουν τίποτα! Τη συγκεκριμένη περίπτωση αποκάλυψε ο «Ριζοσπάστης» προχτές, Τρίτη 5 Μάρτη.

Συγκεκριμένα, για τη προκλητική ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε καταστήματα της αλυσίδας «My Market», περιφερειακή διευθύντρια της επιχείρησης αναλαμβάνει να «εξηγήσει» στους εργαζόμενους ότι δεν αρκεί να ξεζουμίζονται με μισθούς – ψίχουλα και εργασιακές σχέσεις – λάστιχο, αλλά πρέπει και να το κάνουν… με το χαμόγελο στα χείλη!

Στην ανακοίνωση της η δ/ντρια, απαριθμεί «κάποιους λόγους για να χαμογελάτε, για όσους δυσκολεύονται να το κάνουν», ξεκαθαρίζοντας μάλιστα ότι «ανυπομονώ να δω την ανταπόκρισή σας στα αποτελέσματα της έρευνας του μυστικού επισκέπτη που θα γίνει μέσα στο μήνα», δηλαδή στη σχετική «αξιολόγηση» που θα ακολουθήσει με καμουφλαρισμένο «αξιολογητή»…

Οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης κάλεσαν στους εργαζόμενους το χαμόγελο να το αφιερώνουν σε όλους τους άλλους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, στους μικρούς επαγγελματίες, που και αυτοί πέφτουν θύματα των μεγάλων πολυκαταστημάτων, που επιδιώκουν να εξοντώσουν εργαζόμενους και επαγγελματίες με εξαντλητικά ωράρια, με τις λευκές νύχτες και τις μαύρες Παρασκευές και με ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές. Να χαμογελάσουν στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης που το ΚΚΕ υποστηρίζει, για να κάνουν οι ίδιοι τη διαφορά, χωρίς να την ψάχνουν στους άλλους συνδυασμούς που μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό.

Σχετικές δημοσιεύσεις