Περιοδεία στο ΚΥ Παρανεστίου

Κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αν. Μακεδονίας – Θράκης με επικεφαλής τον υποψήφιο περιφερειάρχη Δημήτρη Παπατολίδη, μαζί με τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους από την ΠΕ Δράμας, Στεφανίδη Γιάννη, Θεοδωρίδη Νίκο και Παπαδόπουλο Γιάννη, πραγματοποίησαν επίσκεψη την Πέμπτη 21 Μαρτίου στο ΚΥ Παρανεστίου, όπου συνομίλησαν με το ιατρικό και διοικητικό προσωπικό.

Το ΚΥ Παρανεστίου καλύπτει τις ανάγκες υγειονομικής εξυπηρέτησης  όλου του Δ. Παρανεστίου, ενώ τα τελευταία χρόνια είναι επιφορτισμένο και με την εξυπηρέτηση των 500 προσφύγων που βρίσκονται στο Κέντρο Προσφύγων του Παρανεστίου. Στο ΚΥ υπάρχουν τρεις μόνιμοι ιατροί και οι υπόλοιπες ειδικότητες καλύπτονται από εφημερίες πέντε γιατρών. Επίσης το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό δεν είναι μόνιμο και οι ανάγκες καλύπτονται με μετακινήσεις. Σοβαρό πρόβλημα είναι το ότι δεν υπάρχει προσωπικό για το ασθενοφόρο, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα οι διακομιδές να καλύπτονται από το ΕΚΑΒ της Δράμας. Ακόμη ένα σοβαρό πρόβλημα είναι και τα παλαιωμένα μικροβιολογικά μηχανήματα που υπάρχουν.

Οι πολιτικές υποχρηματοδότησης της Δημόσιας Υγείας που εφάρμοσαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, έχουν οδηγήσει στην υπολειτουργία των μονάδων Υγείας.

Ο Δημήτρης Παπατολίδης ανάμεσα σε άλλα ανέφερε: «Για τη “Λαϊκή Συσπείρωση” τα ζητήματα της Υγείας είναι σε προτεραιότητα. Ανάπτυξη για εμάς σημαίνει σύγχρονες μονάδες υγείας, στελεχωμένες με το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό προσωπικό, κάλυψη όλων των ειδικοτήτων.

Ως “Λαϊκή Συσπείρωση” μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο θα αναδείξουμε τα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της Υγείας. Παράλληλα, χρειάζεται το σοβαρό θέμα της Υγείας να γίνει υπόθεση του λαϊκού κινήματος, των αγροτικών συλλόγων, των εργατικών σωματείων, ώστε με τον αγώνα τους να διεκδικήσουν την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων και ελλείψεων που υπάρχουν στις μονάδες Υγείας».

Στη συνέχεια το κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» επισκέφθηκε το Φράγμα Θησαυρού της ΔΕΗ, όπου ενημερώθηκαν από το υποδιευθυντή του σταθμού κ. Κεραμητσόπουλο για τη λειτουργία του.

Σχετικές δημοσιεύσεις