Επίσκεψη της Λαϊκής Συσπείρωσης σε δομές Υγείας της Αλεξανδρούπολης

Τη  Τρίτη 26 Μαρτίου κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, με επικεφαλής τον Δ. Παπατολίδη υποψήφιο περιφερειάρχη της ΑΜ-Θ και τον Σ. Δευτεραίο υποψήφιο Δήμαρχο του Δήμου Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησαν περιοδεία στο Κέντρο Υγείας (πρώην ΙΚΑ) Αλεξανδρούπολης και στο Παν. Γεν. Νοσοκομείο Έβρου (φορέας Αλεξανδρούπολης).

Η αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης συζήτησε με εργαζόμενους και με την διοίκηση των φορέων, όπου επισημάνθηκαν σοβαρά προβλήματα και ελλείψεις τόσο σε υποδομές όσο και προσωπικό.

Οι εργαζόμενοι ανέδειξαν τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, την εντατικοποίηση που επικρατεί και το μεγάλο πρόβλημα «γήρανσης» του προσωπικού, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας (π.χ πάνω από 40 επικουρικοί διοικητικοί υπάλληλοι), τη μη ανανέωση και εκσυγχρονισμό του  νοσηλευτικού και ιατρικού εξοπλισμού καθώς και η ακαταλληλότητα των κτηριακών υποδομών του κέντρου υγείας.

Η αντιπροσωπεία διαβεβαίωσε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση θέτει ως προτεραιότητά της τη διεκδίκηση δημόσιας και δωρεάν Υγείας για όλο το λαό και γι’ αυτό θα συμβάλει στην οργάνωση αγώνων για να αναδειχθούν τα σοβαρά προβλήματα στα νοσοκομεία του Έβρου και στην Πρωτοβάθμια Υγεία στην περιοχή.

Κάλεσε τους εργαζόμενους, με βάση την πείρα τους από την πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης και τις εξαγγελίες των αστικών κομμάτων αλλά και τη στήριξη αυτής της πολιτικής από τους δημάρχους της περιοχής, να σταθούν μαχητικά μπροστά στις επερχόμενες εκλογικές μάχες, ενισχύοντας το ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για να δυναμώσει η ίδια η φωνή των εργαζομένων.

Σχετικές δημοσιεύσεις